Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από 2018

ΔΙΑΛΕΞΗ στο Τμήμα Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου Κύπρου (Λευκωσία 2018)

Εικόνα
Είναι με μεγάλη χαρά που την περασμένη Πέμπτη παρουσιάσαμε την δουλειά μας και μιλήσαμε για την Αρχιτεκτονική, στο Τμήμα Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Ευχαριστούμε το Πανεπιστήμιο Κύπρου και τον συνάδελφο και επίκουρο καθηγητή Andreas Savvides που μας προσκάλεσε να πραγματοποιήσουμε αυτή την διάλεξη, καθώς και τους φοιτητές για τις εύστοχες ερωτήσεις και τα σχόλιά τους, που πυροδότησαν μια όμορφη και ενδιαφέρουσα Αρχιτεκτονική συζήτηση.

(Τμήμα Αρχιτεκτονικής, Πανεπιστήμιο Κύπρου, Λευκωσία, Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2018)

Photos by Ματθαίος Πασιουρτίδης











ΑΦΙΕΡΩΜΑ στο έργο "Αρχοντικό Ευανθίας Πιερίδου" στο ένθετο περιοδικό "Φιλgood" της εφημερίδας "Ο Φιλελεύθερος της Κυριακής"

Εικόνα
Σύντομο αφιέρωμα στο Έργο μας της Αποκατάστασης και Επανάχρησης του ΑΡΧΟΝΤΙΚΟΥ ΕΥΑΝΘΙΑΣ ΠΙΕΡΙΔΟΥ στην Λάρνακα. (Φιλgood, Ό Φιλελεύθερος της Κυριακής, 28 Οκτωβρίου 2018).


ΔΙΑΛΕΞΗ στο Πολιτιστικό Ίδρυμα της Τράπεζας Κύπρου "αίθουσα Ανδρέα Πατσαλίδη" (Λευκωσία 2018)

Εικόνα
Ευχαριστούμε θερμά τον Σύλλογο Αρχιτεκτόνων Κύπρου (Cyprus Architects Association) που μας προσκάλεσε και μας έδωσε την ευκαιρία να μιλήσουμε για το έργο μας και μέσω αυτού να αναπτύξουμε τις σκέψεις μας για την αρχιτεκτονική. Το ίδιο επίσης ευχαριστούμε όλους εκείνους που μας τίμησαν με την παρουσία τους.



SALT LAKE CITY - a city within a city (Συμμετοχή σε κλειστό Αρχιτεκτονικό Διαγωνισμό).

Εικόνα
Ο διαγωνισμός έγινε κατόπιν πρόσκλησης και αφορούσε μια μεγάλης κλίμακας ανάπτυξη, της τάξης των 40,000τ.μ., μικτής χρήσης που να συνδυάζει κατοίκηση, εργασία και αναψυχή. Ζητούμενο ήταν να προταθεί το «concept» της όλης ανάπτυξης, μέσα από την διαμόρφωση ενός «masterplan». Γι αυτό και τα σχέδια έμειναν στα αρχικά στάδια επεξεργασίας της όλης σύνθεσης. Η όλη προσπάθεια, επικεντρώθηκε στο να αποδοθεί κυρίως το περιβάλλον που επιδιώξαμε να δημιουργηθεί στο έργο.
Το τεμάχιο είναι πολύ κοντά στην περίμετρο του Αστικού Κέντρου της Λάρνακας και έχει, από κάποιο ύψος και πάνω, πανοραμική θέα προς τη Θάλασσα και την λίμνη της Αλυκής, αφού βρίσκεται αναμεταξύ τους. Δώσαμε σημασία ούτως ώστε ο συνδυασμός, της κατοίκησης, της εργασίας και της αναψυχής, να εμπλουτιστεί με όσο το δυνατό περισσότερες επιμέρους χρήσεις χρειάζονται, προκειμένου ο ένοικος να μπορεί ζήσει αυτόνομα σε αυτόν τον μικρόκοσμο, σε αυτή την «πλήρη γειτονιά», χωρίς να υποχρεώνεται σε μετακινήσεις.
Στόχος μας, το 8-8-8, 8 ώρ…